Община Варна ще плати 1 800 000 лв. без ДДС за

...
Община Варна ще плати 1 800 000 лв. без ДДС за
Коментари Харесай

Общината дава 1,8 млн.лв. за поддръжката на билетната система във Варна

Община Варна ще плати 1 800 000 лева без Данък добавена стойност за извънгаранционната поддръжка на новата билетна система във Варна, научи Varna24.bg .

Изпълнителят на поддръжката се търси с оповестена социална поръчка. Тя е за " Извънгаранционна поддръжка, включваща техническо обслужване и редовно администриране на Автоматизираната билетна система на Община Варна, доставена по план " Интегриран градски превоз на Варна “, както и услуги по актуализация и спомагателни консултантски услуги за застраховане на работата на Автоматизираната билетна система чрез даване на профилиран оперативно-технически личен състав и спомагателна доставка на съставни елементи на Автоматизираната билетна система при нужда ".

Изградената автоматизирана билетна система съставлява хардуерни съставни елементи, които са в неразривна целокупност със софтуера, обуславящи единното техническо действие на билетна система. Доколкото автоматизираната билетна система в хардуерно отношение, се състои от голям брой крайни устройства комуникиращи между тях на база обединен програмен продукт, както и към софтуерно обезпечения надзорен център, то не би могло тези устройства да бъдат доставени, съответно програмирани и настроени от трети лица, разнообразни от първичния снабдител на автоматизираната билетна система.

Също по този начин приложният програмен продукт на контролния център е създаден по подобен метод, че да може да комуникира с приложния програмен продукт на обособените устройства, които да са съвместими с компютърния надзорен център, а такива устройства биха могли да се доставят и настроят само от притежателя на авторските права върху компютърните стратегии, предоставяща съответното софтуерно застраховане на активността на центъра и на устройствата.

Евентуалната доставка на обособените типове устройства от трети лица, би нарушила опцията на Община Варна да употребява гаранционно обслужване на инсталирания прибавен програмен продукт и би довело до отпадане на гаранцията, се показва в документите по поръчката.

За обособените устройства и методът на тяхната работа в рамките на автоматизираната билетна система е основан профилиран прибавен програмен продукт, който е съчетаем на всички равнища на работа на системата, при вземане предвид на многослойната й архитектура.

С актуалната поръчка се дава опция за придобиване на спомагателни хардуерни съставни елементи, като машини за продажба на билети (вендинг машини) на борда на транспортните средства, машини за продажба на билети по BRT спирките и стратегическите места; валидиращи устройства; бордови компютъра на борда на транспортните средства и портативни ръчни устройства за инспектори по надзор, надлежно и други детайли и съставни елементи, които да могат неотложно и безпроблемно да се включат към спомагателни точки на построената автоматизирана билетна система или да заменят унищожени и развалени такива, които не са предмет на гаранционно обслужване и/или застраховка на оборудването.

Община Варна не разполага със характерните знания и права за създаването на устройствата и тяхното конфигуриране за работа към автоматизираната билетна система.

Съдружникът в консорциума– " БАЛИСТИК СЕЛ “ ЕООД, който има авторските права, както и право на индустриална благосъстоятелност (ноу –хау, индустриален опит), само има право да програмира подлежащите на спомагателна доставка устройства, със профилиран програмен продукт на АБС.

Припомняме, че до този миг новата билетна система е пусната пробно единствено по линия 10 във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР